Platformă de management și monitorizare a ajutoarelor de stat

Platformă de management și monitorizare a ajutoarelor de stat

Ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare, anunță lansarea platformei de management și monitorizare a ajutoarelor de stat pentru operatorii economici.

platf

În vederea informatizării și flexibilizării mecanismelor de implementare a schemelor de ajutor de stat, ministerul Finanțelor anunță lansarea platformei on-line de tip ”monitoring tool”, prin intermediul căreia operatorii economici pot transmite toate documentele necesare accesării unui ajutor de stat, în baza H.G. nr. 807/2014, pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat având ca obiectiv stimularea investițiilor cu impact major în economie.

Alexandru Nazare: „Continuăm procesul de digitalizare la nivelul Ministerului de Finanțe și punem la dispoziția operatorilor economici un instrument on-line de depunere și analiză a documentației pentru plata ajutorului de stat. Totodată, platforma va permite o monitorizare eficientă, în timp real, a gradului de implementare prin prisma menținerii locurilor de muncă create și realizării investițiilor asumate prin proiectele finanțate".

Această platformă este disponibilă începând de astăzi, 14 aprilie 2021, accesând următoarele link-uri:

https://mfinante.gov.ro/ro/domenii/ajutorstat

sau https://www.anaf.ro/.../declaratii.../descarcare_declaratii

?https://mfinante.gov.ro/.../ministrul-finan-c8-9belor...