Proiect: Pedepse mai mari pentru cei care agresează silvicultorii

Proiect: Pedepse mai mari pentru cei care agresează silvicultorii

Ministrul Mediului Tánczos Barna a depus în Parlament un proiect de lege care prevede includerea personalului silvic, alături de polițiști și jandarmi, în categoria de personal pentru care ultrajul se sancționează cu pedepse sporite.

paduri taiate

„Am luat decizia de a depune proiectul de lege împreună cu reprezentanții Federației Sindicatelor din Silvicultură - SILVA, în cadrul întâlnirii din 21 aprilie. Această modificare legislativă va conduce, alături de dotarea corespunzătoare a personalului de teren, la descurajarea actelor de agresiune asupra silvicultorilor. Aproape fără excepție, toate actele de ultraj au loc în situații în care personalul silvic intervine în numele statului, pentru prevenirea infracțiunilor la regimul silvic”, a declarat ministrul Barna Tánczos.

Conform acestuia, în ultimii ani, 6 pădurari au fost omorâți de hoții de lemn, iar peste 700 de silvicultori au fost atacați de infractori, suferind agresiuni și vătămări corporale grave, amenințări cu moartea, precum și distrugerea unor bunuri.

Dacă proiectul va fi adoptat, pedepsele pentru cei care agresează personalul silvic vor fi majorate cu jumătate.

„Înăsprirea regimului sancționator pentru ultrajul săvârșit împotriva personalului silvic va conduce, pe termen scurt, la descurajarea actelor de agresiune la adresa autorității statului, permițând personalului de specialitate silvică să-și îndeplinească atribuțiile într-un cadru mai sigur, iar pe termen lung, va contribui la scăderea infracționalității la regimul silvic”, a mai spus ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor.

(sursa: Mediafax)