APELE AU UCIS! Pompierii au reluat căutările copiilor înghițiți de viitură

Pompierii au reluat sâmbătă dimineața căutările copiilor luați de viitură în județul Prahova, după ce acțiunile au fost sistate pe perioada nopții. La acțiune participă 50 de pompieri, care vor căuta cei trei copii din localitatea Sângeru, care sunt de negăsit de vineri seara.

inundatii satu mare pompieri 2 777x437

Potrivit reprezentanților ISU Prahova, căutările copiilor au fost reluate sâmbătă dimineața, de echipe formate din 50 de pompieri. „Echipe mixte vor căuta pe ambele maluri ale râului, în aval. La acțiune vor participa 50 de pompieri”, a declarat Raluca Vasiloae, purtătorul de cuvânt al ISU Prahova.

O femeie și patru copii, cu vârste cuprinse între 9 luni și 6 ani din localitatea Sângeru, au fost surprinși vineri seara de viitură. Aceștia au fost luați de ape cu tot cu casa în care se aflau.

„Femeia a fost salvată, însă patru minori cu vârste cuprinse între 9 luni și 6 ani au fost dați dispăruți. Echipajele de pompieri au găsit un copil, în vârstă de 3 ani, care se afla în stop cardio – respirator, s-au executat manevre de resuscitare, însă din nefericire, a fost declarat decedat de către echipajul medical sosit la locul evenimentului”, au anunțat reprezentanții ISU Prahova.

La câteva ore de la reluarea intervenției și bebelușul de doar 9 luni a fost găsit mort. Acesta stătuse îngropat în mâl mai bine de 10 de ore. Trupul neînsuflețit al micuțului a fost găsit la 150 de metri de locul unde mama lui fusese salvată.

În cursul nopții de vineri spre sâmbătă, pompierii au monitorizat zonele inundabile și cele afectate, respectiv Lapoș și Sângeru, verificând creșterea debitelor pe Cricovul Sărat și afluenții săi.

Șase echipe mixte au verificat dacă mai sunt persoane în locuințele aflate în zona inundată din comuna Sângeru. În aceeași localitate, un copil de 5 ani a fost salvat, după ce a fost surprins pe o insuliță formată între malurile Cricovului Sărat.

În satul Radila au fost salvați 3 adulți și 4 copii, iar la Dârvari un adult a fost scos din viitură. Tot pompierii au ajutat la evacuarea a 25 de persoane care se aflau într-un microbuz, care din cauza viiturii a derapat într-un șanț.

În Sinaia, pompierii au acționat pentru evacuarea apei de pe străzile inundate și a unui autoturism surprins de ploaia abundentă, în timp ce în Ploiești, pompierii au evacuat apa dintr-o locuință și din subsolurile unei unități de învățământ și ale Spitalului Județean.

Sursa Mediafax