Averi nejustificate de peste 1,3 milioane de lei descoperite de ANI la mai mulți polițiști

Averi nejustificate de peste 1,3 milioane de lei descoperite de ANI la mai mulți polițiști

Agenția Naționala de Integritate (ANI) a descoperit averi nejustificate de peste 1,3 milioane de lei la mai mulți polițiști, dintre care diferențe nejustificate de peste 340.000 lei la fostul șef al Poliției Constanța.

Politie Politia 1000x600

Conform unui comunicat transmis către MEDIAFAX, Agenția Națională de Integritate a constatat existența unei diferențe nejustificate în cuantum de 111.593 lei între averea dobândită și veniturile realizate de către Ciprian Decean, funcționar public cu statut special în cadrul Inspectoratului General al Poliției Române - Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Alba Iulia. ANI a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel Alba Iulia, pentru începerea controlului cu privire la modificările patrimoniale intervenite și veniturile realizate.

Averi nejustificate au fost găsite și în cazul lui Gheorghe Butur, funcționar public cu statut special – agent de poliție în cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Cluj – Poliția Gherla. ANI a constatat existența unei diferențe nejustificate în cuantum de 454.614 lei între averea dobândită și veniturile realizate. ANI a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel Cluj, în vederea începerii acțiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite și veniturile realizate de către acesta.

Totodată, Agenția Națională de Integritate a constatat existența unei diferențe nejustificate în cuantum de 344.132 lei între averea dobândită și veniturile realizate de către Constantin Dancu, fost inspector șef al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța. ANI a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel Constanța.

În cazul lui Ion Doinel Lefter, funcționar public la Poliția Locală Sector 2, ANI a constatat existența unei diferențe nejustificate în cuantum de 445.632,3 lei între averea dobândită și veniturile realizate și a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel București.

(sursa: Mediafax)