Subiectul consumului de droguri în rândul tinerilor va fi inclus pe ordinea de zi a următoarei şedinţe CSAT

Președintele Klaus Iohannis anunță, luni, că a decis introducerea pe ordinea de zi a următoarei ședințe a CSAT a combaterii consumului de droguri în rândul tinerilor: „Efectele, amploarea, provocările societale ale consumului de droguri, mai ales de la vârste fragede și în școli, sunt o provocare”.

droguri stop 1

Vreau să mă refer acum la un fenomen alarmant, cel al consumului de droguri în rândul tinerilor. Este o problemă care preocupă din ce în ce mai mult societatea noastră și mă bucur că există un interes crescut pentru a putea să găsim soluții pentru a combate acest flagel. Am decis să introduc pe ordinea de zi a următoarei ședințe a CSAT acest subiect. Efectele, amploarea, provocările societale ale consumului de droguri, mai ales de la vârste fragede și în școli sunt o provocare serioasă la adresa siguranței individuale și societale”, spune Klaus Iohannis.

Șeful statului subliniază importanța comportamentelor preventive și responsabile.

Este crucial ca tinerele generații să înțeleagă încă de la o vârstă fragedă pericolele și consecințele dramatice ale consumului de droguri, alcool și tutun. Prin educație și conștientizare, putem construi o barieră solidă împotriva acestor amenințări. De asemenea, este vital să implementăm programe de educație pentru sănătate în școli, care să le ofere elevilor toate informațiile și instrumentele necesare pentru a face singuri alegeri sănătoase”, încheie Iohannis.

Sursa: Mediafax.