RO e-Transport: informații despre codul UIT

Sistemul Național RO e-Transport se dovedește a fi un aliat de nădejde pentru transportatori. Implementat cu scopul de a combate evaziunea fiscală și de a promova un mediu de afaceri corect și competitiv, RO e-Transport oferă o soluție digitală avansată, disponibilă non-stop pentru contribuabilii săi.

sanaf

Codul UIT (codul generat de Sistemul RO e-Transport prin intermediul căruia se identifică bunurile aferente fiecărei relații comerciale care face obiectul transportului de bunuri) poate fi generat din timp, în vederea desfășurării în bune condiții a transporturilor rutiere de bunuri supuse monitorizării. În conformitate cu art. 111, alin. (1) din OUG 41/2022, pentru instituirea Sistemului naţional privind monitorizarea transporturilor rutiere de bunuri RO e-Transport şi de abrogare a art. XXVIII din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 130/2021, contribuabilii prevăzuți de lege își pot obține cod UIT cu suficient timp înaintea începerii transporturilor, evitându-se astfel eventuale situații ce ar putea avea ca o consecință directă întârzieri.

Pentru a evita orice întârziere, transportatorii sunt încurajați să obțină codul UIT din timp, înainte de inițierea transportului propriu-zis. Acest proces preventiv este facilitat de accesul continuu la sistem, 24/7, permițând planificarea eficientă și fără stres a operațiunilor logistice.

În ciuda eficienței sale, precum orice sistem informatic complex, RO e-Transport se poate confrunta cu momente de supra-solicitare, care ar putea să încetinească procesarea datelor. Conștienți de această realitate, ANAF menționează că depunde eforturi constante pentru a îmbunătăți performanța sistemului. Prin optimizări tehnice și scalabilitate, scopul este de a asigura o experiență fluidă pentru toți utilizatorii, chiar și în perioadele de vârf.