Preluarea Telekom Romania Mobile Communications, în atenția Consiliului Concurenței

Consiliul Concurenței analizează o tranzacție în sectorul telecomunicațiilor din România, implicând preluarea Telekom Romania Mobile Communications SA de către Gheorghe Adrian Tomșa și Digi România SA.

formular digital

Gheorghe Adrian Tomșa, cunoscut pentru controlul grupului Clever Media, își propune să achiziționeze Telekom Romania Mobile Communications SA, cu excepția unor active strategice care vor fi transferate către Digi România SA.

Gheorghe Adrian Tomșa, prin grupul Clever Media, deține o prezență mare în România, operând în principal în difuzarea de programe de televiziune, telecomunicații, și drepturi de difuzare TV pentru competiții sportive. Grupul său este activ și în vânzarea drepturilor de retransmisie și publicitate TV și online.

Pe de altă parte, Digi România SA, un operator de telecomunicații de top în România, oferă o gamă variată de servicii de comunicații electronice. Acestea includ telefonie mobilă și fixă, servicii de voce și date, conectivitate și servicii TV prin cablu sau satelit, nu doar în România, ci și în alte țări europene precum Spania, Italia și Portugalia.

Activele Telekom Romania Mobile Communications SA care urmează să fie preluate de Digi România SA includ spectrul de frecvențe, rețeaua radio completă cu toate turnurile și echipamentele aferente, precum și contractele cu clienții de tip pre-paid. Telekom Romania Mobile Communications SA, parte a grupului Deutsche Telekom, este specializată în telecomunicații prin rețele fără fir.

Conform Legii concurenței nr. 21/1996, Consiliul Concurenței trebuie să evalueze această operațiune pentru a determina compatibilitatea acesteia cu un mediu concurențial sănătos. În cadrul acestei analize, Consiliul va examina impactul tranzacției asupra pieței și va emite o decizie în termenul stabilit de lege.