MS a achiziționat 1,5 milioane de doze de vaccin împotriva gripei

Ministerul Sănătății anunță că a achiziționat 1,5 milioane de doze de vaccin împotriva gripei, cu 200.000 mai multe față de anul trecut, campania de vaccinare antigripală fiind în desfășurare.

seringa vaccin

Potrivit unui comunicat remis, joi, MEDIAFAX, Ministerul Sănătății a achiziționat 1,5 milioane de doze de vaccin gripal, cu 200 000 mai mult față de anul trecut pentru imunizarea unui număr mai mare de persoane din categoriile la risc.

„Vaccinul achiziționat acoperă patru tulpini gripale, având formula recomandată de OMS. În cadrul Acordului Cadru pe care Ministerul Sănătății îl are încheiat cu cei 5 furnizori de vaccin gripal, Ministerul Sănătății asigură și 10.000 de doze de vaccin gripal pentru imunizarea copiilor între 6 luni și 3 ani, din categoriile cu risc de îmbolnăvire, cu afecțiuni medicale cronice pulmonare, cardiovasculare, hepatice, neurologice metabolice, renale, diabet zaharat, obezitate, sindrom imunodeficiență primară sau astm”, se arată în comunicatul de presă citat.

Anul trecut, în cadrul campaniei gratuite a Ministerului Sănătății au fost vaccinați 2.377 de copii cu vârstă cuprinsă între 6 luni și 3 ani.