Celebrul antrenor Tudor Bompa îşi scurtează vizita în România din motive medicale

Celebrul antrenor prof. univ. dr. Tudor Bompa, în vârstă de 87 de ani, de la Universitatea York, din Toronto, Canada, antrenorul sprinterului canadian, de origine jamaicană, Ben Johnsondublu campion olimpic la proba de 100 de metri, se aflau, începând cu data de 8 octombrie 2019, la Timişoara, unde au participat la prima ediţie a seminarului „Performanţa în sport”, eveniment iniţiat de Sorin Sărăndan, cadru didactic la Departamentul de Educaţie Fizică şi Sport al Uiversităţii Politehnica din Timişoara.

Ben JohnsonÎn anul 2017, Universitatea Politehnică Timişoara i-a acordat antrenorului Tudor Bompa Titlul de „Dr. Honoris Causa pentru contribuţiile deosebite în ştiinţele sportive, iar vineri, 11 octombrie 2019, tot în cadrul Universităţii Politehnice Timişoara, a fost înfiinţată „Catedra Tudor Bompa”.

Vizita profesorului Tudor Bompa în România presupunea şi o escală de două zile – 15-16 octombrie 2019, la Craiova.

De ultimă oră, ni s-a comunicat că, din cauza unor probleme medicale, care au apărut în mod neaşteptat, Tudor Bompa se va întoarce în Canada, pentru a fi operat de urgenţă într-un spital din Toronto.

Ben Johnson, care l-a însoţit în călătorie, urmează să părăsească România luni, 14 octombrie 2019.