Raportul protestului 10 august 2018 a fost declasificat

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat joi că a fost declasificat raportul privind protestul din 10 august 2018 și a fost transmis către DIICOT, unde este deschis un dosar penal.

violente bucuresti jandarmerie 10 august 2

„Azi dimineață am primit ultimul aviz de la instituțiile solicitate. Azi a sosit ultimul aviz, comisia a decis declasificarea raportului. Așadar, în această zi, raportul este declasificat. Informarea cu privire la evenimentele din 10 august este declasificat”, a declarat ministrul de Interne.

Marcel Vela a anunțat că documentul declasificat a fost trimis procurorilor.

„Am înaintat raportul declasificat către DIICOT, unde, după cum bine știți, există un dosar penal. DIICOT a comunicat ca ia act de acest raport declasificat, un raport care poate fi folosit în ancheta penală. Datele din raport sunt la dispoziția DIICOT-ului”, a mai explicat Vela.

Procurorii vor folosi informațiile din raport, iar când ancheta va fi încheiată, acesta va fi public.

Ministrul a explicat pașii desecretizării raportului: „Ministrul dă ordin, constituie comisie care analizează oportunitatea. Analizând oportunitatea, profesioniștii din Minister s-au exprimat: poate fi desecretizat. Pasul 2: am cerut de la instituții să ne dea acceptul și le mulțumesc. Și cei de la SRI, SIE, Jandarmerie au fost de acord. Nu știu de ce Carmen Dan nu l-a desecretizat, vă rog să o intrebați”.

„Jandarmeria București a fost de acord. Nu pot da detalii din raport pentru că e la DIICOT și e proces penal”, a mai spus ministrul.