Pensiile întârziate, în atenția Ministrului Muncii

Sute de mii de dosare de recalculare a pensiilor sunt întârziate.

BF9AA96E DFAE 465B 870B A93EFBDADB45

Mai precis, este vorba de 45.252 de dosare de recalculare a pensiilor sunt întârziate, potrivit unei statistici făcute de  Casa Naţionala de Pensii Publice, la nivelul lunii septembrie. Din toate acestea, unele dosare ajung şi până la şase luni de întârziere, iar media întârzierilor este între una şi trei luni.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a organizat o videoconferinţă cu cei 42 de directori executivi ai caselor judeţene de pensii şi cu cei ai caselor de pensii din sectoarele Capitalei. Potrivit unei postări, făcute pe Facebook, directorilor li s-a dat termen prima săptămână a lunii decembrie pentru rezolvarea problemelor legate de întârzierea dosarelor de recalculare a pensiilor.

 „Niciun pensionar nu tebuie să se roage de casele judeţene de pensii să respecte legea şi termenul de 45 de zile în soluţionarea dosarului de pensionare. Pe tot parcursul procesului de verificare şi emitere a deciziei de pensionare, respectiv de recalculare, între angajaţii caselor judeţene de pensii şi pensionari trebuie să existe o comunicare clară şi asumată astfel încât oamenii să aibă încredere că instituţiile responsabile soluţionează cu celeritate fiecare dosar”, a precizat ministrul muncii.