Ministrul Muncii: Alocațiile copiilor se mai joacă și la păcănele

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a făcut o postare pe Facebook, în care explică faptul că ”alocațiile copiilor se mai joacă și la păcănele”.

 Violeta Alexandru PNL ministrul Muncii

Alocațiile copiilor sunt folosite și-n alte scopuri, nu doar pentru cheltuielile necesare creșterii copilului, precizează Violeta Alexandru, Ministrul Muncii. 

„Resursele publice destinate copiilor trebuie să ajungă chiar la aceştia. Este cunoscută realitatea conform căreia de alocaţiile copiilor (mai) beneficiază şi aparţinătorii/părinţii pentru cu totul alte cheltuieli decât cele necesare creşterii şi dezvoltării copilului. Se mai joacă şi la păcănele”, explică Violeta Alexandru pe Facebook.

Aceasta a propus ca soluție, înlocuirea alocațiilor cu un sistem de vouchere.

„În Constituţia României este garantat dreptul copilului de a primi alocaţie, dar este la latitudinea autorităţilor să găsească cele mai bune soluţii pentru ca banii chiar să adreseze nevoile copilului. Da, am ridicat în discuţie ideea eficientizării sistemului actual; o soluţie ar putea fi voucherele. Cu un sistem de excludere (gen alcool, tutun, etc.), nu limitativ. Am putea gândi o legătură a sistemului de distribuţie cu şcoala, ca să încurajăm părinţii să vină mai des la şcoală”, a scris Violeta Alexandru.