Pilot, în faţa instanţei: L-am transportat de mai multe ori pe Dragnea pe Insula Belina

Pilotul Constantin Apăvăloaie a declarat, marți, la Tribunalul Bucureşti, în cazul audierilor din Dosarul „Belina”, în care este inculpată și Sevil Shhaideh, că îl transporta frecvent pe Liviu Dragnea în Insula Belina, iar transferul era efectuat în baza unui contract plătit de PSD.

dragnea

Pilotul Constantin Apăvăloaie a fost audiat astăzi, ca martor, în Dosarul „Belina” de la Tribunalul Bucureşti. El a spus magistraţilor că l-a transportat pe Insula Belina pe fostul lider PSD, Liviu Dragnea.

„L-am transportat de mai multe ori pe domnul Dragnea pe Insula Belina. Nu ştiu dacă este insulă din punct de vedere geografic, dar aşa o identificam. Imediat după ce aterizam pe insula Belina, îl lăsam pe domnul Dragnea şi plecam. (...) Serviciile de transport au fost încheiate în baza unui contract semnat între Cobrex Trans (compania de transport, n.red.) şi PSD", a spus pilotul.

Acesta a mai relatat că zona unde ateriza era, de fapt, o placă de beton. Iniţial, locul era plin de „bălării”.

„Ulterior, m-am dus cu domnul Dragnea şi era o platformă în construcţie. Am observat că terenul era compactat şi era beton pe câţiva metri pătraţi. Am aterizat pe acea platformă. (...) L-am transportat cu domnul Dragnea şi pe aghiotantul acestuia, Adrian de la SPP, precum şi alte persoane a căror identitate nu o pot spune", a mai spus pilotul.

Sevil Shhaideh a fost trimisă în judecată în Dosarul „Belina”, pentru abuz în serviciu. Procurorii DNA au spus că, în 2013, părţi din Insula Belina şi Braţul Pavel au trecut ilegal din proprietatea statului în administrarea Consiliului Judeţean Teleorman. Apoi, zona a fost închiriată unei firme private.

(sursa: Mediafax)