Orban anunță că Guvernul a pregătit măsuri pentru susținerea companiilor afectate de pandemie

Premierul Ludovic Orban a declarat că Executivul este pregătit să adopte măsuri pentru susținerea companiilor afetate de pandemie, nominalizând domenii precum transporturile, cele de marfă, restaurante.

200311 orban iohannis

"Am constituit un grup de lucru care să analizeze impactul economic și să pregătească măsuri care să susțină toate domeniile economice. Este clar că în transporturi, rutier, de marfă, în domeniul ospitalității- cafenele, restaurante, ca și în alte domenii, impactul este foarte mare și Guvenrul este pregătit, printr-o consultare amplă cu patronate și indicate, să adopte măsuri rapide pentru companiile din domeniile afectate și a angajaților care riscă să aibă de suferit", a declarat Ludovic Orban.

O altă măsură care ar putea fi aplicată este limitarea prețurilor unor produse, pentru a evita specuala. Premierul a oferit exemplele măștilor, mănușilor, biocidelor, dezinfectanților și altor echipamente de protecție sanitare.

Pe lângă procedurile de achiziție rapidă a celor necesare, premierul a vorbit și despre întărirea Direcțiilor de Sănătate Publică, a Ministerului Internelor, a capacității spitalelor de a furniza servicii de sănătate.