Se suspendă internările pentru intervențiile care nu sunt urgență

Toate intervențiile chirurgicale care nu reprezintă o urgență nu vor mai fi efectuate, pacienții fiind externați, potrivit unui ordin avizat de ministrul afacerilor interne pentru instituirea măsurilor necesare limitării răspândirii infecției cu noul virus la nivelul unităților sanitare publice și private.

spital

Astfel, începând de mâine, 24 martie, pentru o perioadă de 14 zile, se suspendă internările pentru intervențiile chirurgicale și alte tratamente și investigații medicale spitalicești, care nu reprezintă urgență și care pot fi reprogramate.

De asemenea, se suspendă consultațiile programate și programabile, în structurile ambulatorii ale spitalelor publice și private.

În termen de 48 de ore, de la intrarea în vigoare a ordinului, se externează toți pacienții care nu reprezintă urgențe și care nu necesită obligatoriu acordarea îngrijirilor medicale în spital.

Conducerile spitalelor pot decide reorganizarea programului și a permanenței personalului, prin introducerea activității medicale în regim de ture și gărzi, fără afectarea salarizării personalului.