Platforma online dedicată micilor producători de legume

Platforma online dedicată micilor producători de legume

Ministerul Agriculturii pune la dispoziție producătorilor de legume, un portal online unde-și pot vinde marfa.

 varza solar

Începând de astăzi, 30 martie, MADR pune la dispoziția micilor producători un portal pentru a completa cantitățile de legume disponibile în vederea facilitării unui dialog cu marile lanțuri de retail. Măsura are scopul de a identifica cele mai bune modalități de preluare a mărfii direct de la producători.

„Este foarte important să se înțeleagă că această platformă se dorește să vină în sprijinul producătorilor agricoli din sectorul vegetal, care în această perioadă trebuie să își continue munca în ferme, în solarii sau în câmp. De aceea a fost creată, pentru ca noi, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, să îi sprijinim în dialogul cu marile lanțuri de retail, pentru a găsi soluții ca aceste produse să ajungă pe masa consumatorilor”, a afirmat ministrul Adrian Oros.

Conform informațiilor transmise de Direcția Agricolă Dolj, pentru a putea completa informațiile în portal, producătorii agricoli trebuie să se autentifice, prin crearea unui cont de utilizator. După completarea datelor, va fi transmis un e-mail de confirmare la adresa electronică indicată de producător. După crearea contului de utilizator se poate trece la completarea anunțului. Condiții pentru publicare oferte din sectorul legumicol: Persoane fizice - Atestat de producător și Carnet de comercializare vizat pe anul 2020; PFA , II , IF sau SRL - Cerificat de Înregistrare emis de ONRC și care au cod CAEN principal 0113 Cultivarea legumelor și a pepenilor , a rădăcinoaselor și a tuberculilor. Legumicultorii își asumă responsabilitatea informațiilor publicate în acest portal.