Asociația Macedonenilor din România salută aderarea la NATO a Republicii Macedonia de Nord

Asociația Macedonenilor din România salută aderarea la NATO a Republicii Macedonia de Nord

Asociaţia Macedonenilor din România – organizaţie non-guvernamentală ce reprezintă etnia macedoneană din România, a emis un COMUNICAT cu privire la recenta aderare la NATO a Republicii Macedonia de Nord.

 Laura Rogobete

Scopurile, prevăzute prin Statut, ale Asociaţiei Macedonenilor din România (A.M.R.) sunt de a: 

  • Reprezenta public, promova şi ocroti interesele membrilor etniei macedonene din România;
  • Aprofunda cunoaşterea culturii, limbii şi istoriei macedonenilor;
  • Apăra şi lărgi drepturile individuale ale membrilor minorităţii macedonene din România;
  • Întări raporturile de colaborare româno-macedonene.

Sigla AMR

COMUNICAT

Asociația Macedonenilor din România salută aderarea la NATO a Republicii Macedonia de Nord, devenită acum cel de-al 30-lea stat membru al celei mai importante structuri politico-militare, o mare familie ce se bazează pe certitudinea că NATO este garantul de securitate și stabilitate pentru toate statele membre.

Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord promovează valorile democratice și dă membrilor săi posibilitatea de a coopera și de a se consulta, în toate problemele ce vizează aspecte de apărare și securitate, clădind încrederea între parteneri și pârghiile de dezvoltare democratică și de prevenire a conflictelor.

În ciuda tuturor dificultăților prin care a trecut în ultimii 30 de ani, poporul macedonean și-a manifestat constant dorința ca Macedonia de Nord să devină stat membru NATO, acest deziderat național constituindu-se în principala prioritate a guvernelor de la Skopje.

Aderarea Republicii Macedonia de Nord la NATO este punctul culminant al unor ani de eforturi, realizate de poporul macedonean și guvernul de la Skopje.

Ne exprimăm satisfacția că Republica Macedonia de Nord este membru NATO, partener egal, devenind, astfel, un garant de securitate și de stabilitate în zona Balcanilor de Vest.

Împreună, suntem mai puternici!

 

Președinte,
Laura Elen Rogobete Cristescu