Iohannis anunță relaxările de la 1 iunie: Fără declarații la ieșirea din localitate

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, joi, măsurile de relaxare care vor intra în vigoare de la 1 iunie. Printre acestea se numără deschiderea teraselor, a plajelor, dar și deplasările în afara localităților fără declarație pe proprie răspundere.

200429 iohannis

”Nu putem să vorbim de o reducere semnificativă a epidemiei. În ce privește măsurile de relaxare, avem și cteva vești pozitive. Începând din 1 iunie vor redenevi posibile. Astfel, se redeschid terasele. E clar că e nevoie de unele măsuri foarte specoiale și ele vor fi comunicate – mesele vor fi la 2 metri, vor putea să stea maxim patru persoane la o masă și lucrurile vor fi sub control. De la 1 iunie se va putea merge la plajă, dar și aici e nevoie de păstraea distanței de cel puțin doi metri între scaunele de plajă”, a declarat Klaus Iohannis.

El a mai spus că tot de la 1 iunie vor deveni posibile spectacolele în aer liber cu maximul 500 de spectatori, cu distanțare, cu control foarte strict la intrare și respectarea tuturor normelor de igienă.

”În ce privește deplasările în afara localității, acestea vor fi libere, deci nu va mai fi nevoie de declarație când ieșim din localitate”, a adăugat șeful statului.

El le-a dat o veste bună și iubitorilor de competiții sportive.

”Se vor putea relua competițiile sportive, doar pentru sporturile care se practică afară, mai puțin sporturile de contact. Competițiile se vor desfășura fără spectatori”, a mai spus Iohannis.

El a avut o ședință cu premierul Ludovic Orban și mai mulți miniștri.

(sursa: Mediafax)

X

Right Click

No right click