Tăriceanu: Nu mai faceți publice cifre legate de COVID-19. Lăsați-ne să revenim la viață

Tăriceanu: Nu mai faceți publice cifre legate de COVID-19. Lăsați-ne să revenim la viață

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, spune că nu mai poate suporta „isteria întreținută de guvernanți”, el sugerând să nu mai fie făcute publice rapoartele zilnice ale „Grupului de (dez)Informare Strategică”.

tariceanu mf 01

„Nu mai pot suporta isteria întreținută de guvernanți în privința infectărilor cu coronavirus. Să fie clar, nu sunt dintre cei care contestă existența Covid-19, cum nu contest faptul că trecem printr-o situație dificilă. Sunt partizanul luării de măsuri active (purtarea măștii și evitarea aglomerațiilor) și nu a celor care implică încălcări brutale ale drepturilor noastre. Însă această panică întreținută de guvernanți pe banii noștri gâtuie economia și ucide în fiecare zi sute de locuri de muncă! Viața nu va reveni la normal dacă momentul central al zilei se va concentra în continuare în jurul comunicatului de la ora 13.00 al Grupului de (Dez)Informare Strategică! Asta nu e viață! Ne transformați în niște roboți care se uită hipnotizați în ochii lui Kaa!”, a scris, duminică, pe Facebook, Călin Popescu Tăriceanu.

Liderul ALDE mai spune că ar trebui făcut public și numărul oamenilor care mor din cauza altor boli.

„Vreți să vorbim despre tragedii cu cărțile pe masă? Atunci faceți public numărul persoanelor decedate din cauza altor afecțiuni decât coronavirus! Asta dacă ați ținut evidența și nu ați trecut persoane decedate din alte motive la categoria Covid-19. Dacă știm în fiecare secundă câți concetățeni au fost răpuși de virus, atunci haideți să știm și câți au decedat de cancer, infarct, accidente vasculare sau alte boli! Abia atunci o să avem imaginea reală a tragediei pe care măsurile guvernului Orban le provoacă”, a adăugat Tăriceanu.

Președintele formațiunii politice adaugă că România ar trebui să urmeze exemplul britanic în privința raportărilor.

„Deci, vă provoc: faceți public în fiecare zi, în paralel cu numărul persoanele decedate din cauza coronavirus, numărul românilor care își pierd viețile din cauza spitalelor închise, din cauză că nu au acces la tratament! Și atunci o să vedem cu toții marea minciună! Sau nu mai faceți publică nici o cifră, așa cum au hotărât și britanicii! Lăsați-ne să revenim la viață! Încetați să transformați aritmetica celor infectați într-o loterie din care doar voi aveți de câștigat”, conchide sursa citată.

(sursa: Mediafax)