Iohannis, despre accidentul ministrului Transporturilor: Nu e bine să te grăbești

Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că în urma accidentului în care a fost implicat ministrul Transporturilor se pot trage două concluzii: că nu e bine să te grăbești când ești cu mașina și că e nevoie de dezvoltarea infrastructurii.

200429 iohannis

Întrebat despre accidentul în care a fost implicat ministrul Transporturilor, Lucian Bode, președintele României a spus că autoritățile competente vor face investigațiile necesare, dar că, în urma acestuia, se pot trage două concluzii.

„În primul rând este regretabil că se întâmplă un accident chiar în condițiile în care în mașină se afla un demnitar. De aici, putem să tregem cel puțin două concluzii: prima, că nu este bine să te grăbești când vrei să ajungi cu mașina undeva, și ăsta e un lucru de care ar trebui să ținem cont cu toții, doi- se vede din păcate foarte clar nevoia dezvoltării infrastructurii”, a spus Klaus Iohannis.

Șeful statului a spus că ministrul s-a deplasat cu mașina „pusă la dispoziție absolut legal” și că nu există asemănări cu cazul lui Gabriel Oprea.

„Cu greu pot fi comparate aceste două spețe, ne amintim cu tristețe de incidentul de acum câțiva ani, când un polițist a murit ântr-un accident. Din informațiile mele încă se cercetează, în acest ultim accident nu a fost vorba de nicio coloană, ministrul s-a deplasat cu mașina pusă la dispoziție absolut legal de SPP. Dacă în trafic s-a greșit, vom afla, sper repede, cine și de ce a greșit”, a mai spus Iohannis.

O filmare a unui motociclist aflat în trafic arată cum o maşină în care se afla ministrul Transporturilor a circulat pe contrasens pentru a depăşi o porţiune aglomerată, deşi depăşirea nu este permisă în zona respectivă. Ulterior a lovit frontal un autoturism care a venit din sens opus.

Accidentul a avut loc pe DN7, în zona localităţii Drăganul din judeţul Argeş.

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, nu se afla la volan în momentul accidentului din județul Argeș, afirmă premierul Ludovic Orban. El spune că Poliția trebuie să verifice exact circumstanţele.

(sursa: Mediafax)