România va recupera, din fonduri europene, banii cheltuiți pentru testarea Covid-19

România va recupera, din fonduri europene, banii cheltuiți pentru decontarea testelor pentru Covid-19 efectuate la nivel național, în cadrul Programului național de supraveghere si control a bolilor transmisibile prioritare.

aparattester coronavirus severin

Ministerul Sănătății a depus spre finanțare 4 proiecte europene în cadrul apelului privind consolidarea capacităţii de gestionare a crizei sanitare generată de COVID-19, lansat în luna mai a anului 2020 de Ministerul Fondurilor Europene prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020.

Proiectele depuse de Ministerul Sănătății au ca obiectiv atât creșterea capacității de testare pentru Covid-19, cât și ținerea sub control a evoluției simptomelor generate de acest virus.

“Am început lupta în această pandemie în condiții de austeritate și am fost nevoiți ca în câteva luni să recuperăm pentru a putea gestiona în condiții de siguranță prima etapă. Vom solicita ca banii pe care îi vom recupera în cadrul acestor proiecte retrospective de la UE să fie redirecționați pentru a fi utilizați tot în sectorul sanitar”, a declarat Nelu Tătaru, ministrul Sănătății.