România, pe primul loc la numărul de avorturi. "Ne aflăm în declin demografic!"

În ultimii ani, au apărut din ce în ce mai multe voci ce susțîn conceptul pro-viață. 
avort
Fie că sunt organizații sau reprezentanți ai religiei, oricât de mult s-ar promova mișcarea anti-avort, în anul 2019 s-a înregistrat curmarea a peste 42 de miioane de vieți, fiind principala cauza de deces.
Conform Organizației Mondiale a Sănătății, anual se înregistrează un număr de 40-50 milioane de avorturi, ceea ce este corespondentul a 125.000 de chiuretaje pe zi. 
În prezent, România este una dintre țările al căror număr de copii avortați a depășit numărul populației în viață. De asemenea, se află și printre țările din UE cu cel mai mare număr de adolescente cu vârste cuprinse între 12 și 19 ani, ce rămân însărcinate și întrerup sarcina.
Potrivit datelor UNICEF, 60% din adolescentele active sexual nu au folosit niciodată metode contraceptive, cu toate că nu sunt pregătite din nicun punct de vedere să devină mame.
Din perspectiva creștin-ortodoxă, procesul de chiuretaj face parte din categoria păcatelor strigătoare la cer. Biserica a fost din toate timpurile împotriva avortului, calificându-l drept crimă vizând viața umană.
"Dacă poporul român continuă cu avorturile, vom pieri că popor. Ne aflăm în declin demografic”, a atenţionat Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, conform Basilica.ro.
Momentan, tot mai multe instituții medicale refuză avortul la cerere.