Cele două școli doctorale ale Academiei de Poliție "Alexandru Ioan Cuza" își pierd acreditările

Școlile doctorale „Drept” și „Ordine Publică și Siguranță Națională” din cadrul Academiei de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza” din București își pierd acreditările.

 

academia de politie admitere politisti 43482800

Aceasta decizie a fost luată în urma  nenumăratelor sesizări înregistrate la Ministerul Educației și Cercetării pe tema calității actului educațional existent la nivelul Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” din București.

Totodată, un factor decizional a fost și raportul Corpului de Control al Ministerului Afacerilor Interne, care a relevat deficiențe majore în urma evaluării stadiului activităților de verificare a originalității tezelor de doctorat și respectarea standardelor de calitate și etică profesională în această instituție de învățământ superior.

Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza“ din București va putea relua activitatea de evaluare în vederea autorizării școlilor doctorale după cinci ani, conform prevederilor legale. Pentru a se asigura protecția studenților aflați la studii universitare de doctorat, aceștia vor fi școlarizați, conform legii, până la finalizarea studiilor.