Conferința "From CITY to SMART CITY"

Conferința "From CITY to SMART CITY"

În perioada 4-5 noiembrie a.c., Mihai Firică, secretar de stat la Ministerul Culturii, a participat la Conferința "From CITY to SMART CITY", eveniment în legătură cu care ne-a transmis impresiile sale, pe care le redăm în cele ce urmează:

confer

Conferința "From CITY to SMART CITY", organizată de jumptosmart.ro și SMARTiCITY, în perioada 4-5 noiembrie, a avut un ecou deosebit și mă bucur că am fost unul dintre speakeri.                  

Evenimentul a beneficiat de o puternică mediatizare, după cum mi-au transmis organizatorii, având o listă impresionantă de apariții în mass-media. Transmisia live de pe Facebook, în timp real, a fost vizionată de aproximativ 40.000 de persoane, iar până astăzi s-a ajuns la aproape 60.000 de persoane. 

Îi felicit pe organizatori, în special pe doamna Camelia Spătaru, urându-le succes deplin la viitoarele evenimente de la Oradea, București, Miercurea Ciuc, Piatra Neamț și Câmpulung Muscel. Craiova? De ce nu, însă administrația locală nu pare a fi... smart. 

După cum am mai spus, dezvoltarea armonioasă a societății se va realiza doar prin cooperarea mediului antreprenorial, administrației și societății civile. Digitalizarea va aduce performanță în toate domeniile de activitate, de la educație și administrație, la economie și cultură. Cred acest lucru cu tărie și realitatea ne confirmă, mai ales în condițiile extrem de dificile din pandemie. Cu inteligență și implicare, reușim să traversăm cu bine orice perioadă”.