720 din aproape 2000 de studenți la Medicină, repartizați deja în spitale Covid 

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă anunță că s-au semnat, marți, primele ordine de repartizare a studenţilor la Medicină, ce s-au oferit voluntari pentru ajutarea cadrelor medicale în bătălia cu SARS-CoV-2.
studenti medicina
Aproape 2000 de tineri întră voluntar în linia întâi în spitalele Covid, 720  dintre ei fiind deja repartizați în spitale din 25 de județe.
Tinerii vor face muncă de asistenți în secțiile de boli contagioase, dar și terapie intensivă COVID.
"Cu sprijinul Consiliului Naţional al Rectorilor şi al conducerii Universităţilor şi Facultăţilor de Medicină, în ultimele şase zile de la aprobarea noii ordonanţe s-au înscris, în mod voluntar, 1.992 de studenţi, dintre care 720 au fost repartizaţi deja, în primă etapă, în 25 de judeţe. În perioada următoare vor fi semnate alte ordine de repartizare  a studenților voluntari în mai multe unități sanitare din țară", scria DSU, într-o postare pe pagina oficială.
Repartizarea a avut loc după intrarea în vigoare a Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 197, privind unele măsuri din domeniul asistenței medicale pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.