Aeroportul Internațional Henri Coandă București a primit Certificatul de Acreditare pe linie de sănătate și siguranță

Aeroportul Internațional Henri Coandă București a primit Certificatul de Acreditare pe linie de sănătate și siguranță din partea Consiliului Internațional al Aeroporturilor. Acreditarea s-a efectuat în urma evaluării în detaliu a măsurilor luate, pe linie de sănătate și siguranță pentru pasageri și angajați, pe AIHCB.

henri coanda

În vederea acreditării AIHCB, în cadrul programului Airport Health Accreditation, au fost evaluate măsurile de protecție luate în terminalul de pasageri, în zonele publice, dar și în toate punctele de interacțiune cu pasagerii – check-in, control de securitate, control de frontieră și vamal, îmbarcare/debarcare, recuperare bagaje. Totodată, au fost evaluate măsurile luate pentru protecția și instruirea personalului din aeroport, pentru cooperarea cu alte entități, dar și infrastructura și și activitățile operaționale și de mentenanță. Comunicarea, în special cu publicul, a constituit un capitol important în evaluare. Toate elementele supuse evaluării au fost susținute cu documente oficiale, inclusiv planuri de acțiune comune și proceduri specifice aplicate, și au fost însoțite de înregistrări.

”Această acreditare reprezintă un pas important în menținerea încrederii pasagerilor, dar și a angajaților de pe aeroport, că am luat și continuăm să luăm toate măsurile necesare pentru protejarea sănătății și siguranței lor. Este, totodată, un pas important în eforturile noastre de redresare a activității și revenire la normal a industriei aviatice, grav afectată de pandemie” a declarat Florin Dimitrescu, Directorul General al CN Aeroporturi București.