1 Decembrie. Fără parade, defilări și alte evenimente de tradiție

În fiecare an trotuarele se umpleau de oameni. Toți priveau spectacolele cu mândrie în ochi și speranță în suflete. 
1 Decembrie
Azi nu există parade, defilări sau spirit de sărbătoare. Sutele de oameni ieșiți în stradă, mândrii de naționalitatea lor, stau acum acasă privind doar în trecut. 
"Astăzi, când ne vedem nevoiți, din cauza pandemiei, să marcăm Ziua Națională fără parade, defilări și alte evenimente intrate în tradiție, este un bun prilej să reflectăm, poate mai mult decât am făcut-o în anii trecuți, asupra exemplelor de unitate din istoria noastră.
Ne emoționează semnificația acestei zile, în care sunt adunate toate sacrificiile românilor pentru afirmarea națională și stăruința unui popor de a deveni o națiune de sine stătătoare, independentă, aducând toate teritoriile românești în interiorul acelorași granițe.
Să privim, însă, acest context ca pe un nou moment crucial al destinului nostru, pe care îl putem depăși cu bine dând dovadă de coeziune și maturitate socială. Doar prin eforturile noastre unite putem salva vieți și învinge virusul, doar prin convergența tuturor energiilor din societate putem reveni cât mai curând la normalitate, pentru ca apoi să deschidem o nouă cale către modernizarea României.
La mulți ani, România!"  transmite prim-ministrul  României, Ludovic Orban, într-un comunicat de presă.