Revista cultural-științifică „Albanica”

Revista cultural-științifică „Albanica”, editată de Asociația Liga Albanezilor din România, a ajuns la numărul 8, acoperind, astfel, doi ani de apariții.

Albanica

Și în acest număr, cititorii vor putea găsi, în paginile revistei, texte clasice și actuale, aparținând atât unor personalități ale albanologiei și culturii albaneze, cât și unor cercetători și autori contemporani.

Avem bucuria și onoarea ca, în acest număr al revistei Albanica, să regăsim nume, precum profesorul Aurel Candrea, scriitorii Ismail Kadare și Ernesto Sabato, eruditul ieromonah arbăreșt Nilo Borgia, precum şi autori contemporani, precum Dorian Koçi, Stoica Lascu, Manuela Nevaci, Besnik Mustafaj, Marius Chelaru sau Liviu Lungu. Desigur, sunt prezente și texte ale membrilor colegiului nostru de redacție, precum și dossier dedicat actorului albanez de renume european, Aleksandër Moisiu. Suntem convinși că și acest număr se va ridica la standardele cu care ne-am obișnuit cititorii”, a declarat redactorul-șef al revistei, Dr. Luan Topciu.

Cel de-al optulea număr al revistei Albanica are peste 250 de pagini și este ilustrat color cu lucrări ale artistului albanez Guri (Petraq) Madhi (1921-1988), al cărui nume este purtat, astăzi, de Galeria de Artă din Korça. Printre celelalte ilustrații, care îmbodobesc revista, se numără lucrări ale artiștilor plastici Aurel Acasandrei, Agron Bregu, Gheorghe Iliescu-Călinești, Tudor Meiloiu, Valentina Dinu, Traian Brădean, Nicolae Ionescu, Ion Murariu și Ion Nedelcu. Multe dintre lucrări au fost puse la dispoziția redacției, prin bunăvoința lui Nicolae Ionescu.

Revista Albanica este distribuită, în mod gratuit, către cele mai importante instituții de învățământ, cercetare și cultură din România, Albania și Kosovo, precum și către profesori și cercetători de renume. De asemenea, revista ajunge și pe rafturile bibliotecilor județene și universitare din România.