Păunii din Cișmigiu, liberi. “Adio coteț de păuni, sperăm să nu te mai vedem vreodată!”

Păunii din Cișmigiu, liberi. “Adio coteț de păuni, sperăm să nu te mai vedem vreodată!”

În urma unor sesizări repetitive în ceea ce privește modul negativ de conviețuire al  păunilor din Grădina Cișmigiu, s-au făcut niște demersuri ce au în vedere eliberarea lor din voliere, acestea urmând să fie desființate.
pauni
Prin urmare, păsările care au supraviețuit vor avea un “2021 fără pufuleț̦i și fără pene smulse din cozi”, conform Grupului de Inițiativă Cișmigiu. 
“Celor ce se bucurau la vederea păsărilor colorate, le cerem înț̦elegerea că distracția oamenilor nu trebuie plătită cu viața unor păsări ținute captive într-un șpațiu impropriu, cel puț̦in nu într-un Cișmigiu care se dorește a fi iubitor de natură!”, informează̆ grupul.
La inițiativă a luat parte și Manuela Mureșan, Consilier General CGM București, promițând că păsările vor ajunge pe mâini bune: “Mi-am asumat protecția animalelor și-n actualul mandat și-n cel trecut. În acest caz, păunii merită o soartă bună, nu mai bună, într-un sanctuar. Promit să mă ocup de partea legală̆ pentru ca acest lucru să se-ntâmple.” 
Proiectul pare să aibă o bulină albă și în viziunea lui Marius Albișor, directorul Administrației Lacuri, Parcuri și Agrement București (ALPAB). În același timp, acesta susține că trebuie găsită o soluție pentru ca păsările să fie scoase din gestiune, acestea făcând parte din patrimoniul ALPAB.
Se dorește donarea păunilor la un sanctuar unde să stea liberi.
“E un pas mic făcut pentru rezolvarea listei de probleme a Grădinii Cișmigiu, dar e un pas înainte!", scrie Grupul de Inițiativă Cișmigiu, pe pagina oficială̆ de facebook