Hackathon4Health, cel mai important hackathon pe teme de sănătate, aflat la a 4-a ediție, a avut loc weekend-ul acesta

În urma unui maraton de 48 de ore la care au participat 80 de studenți și tineri profesioniști din toată țara, au fost generate peste 22 de soluții digitale inovatoare cu aplicabilitate în domeniul sănătății.

 sistem de sanatate

49 de mentori, experți și profesioniști în domeniul sănătății, IT&C, academic, antreprenorial, asociații de pacienți și reprezentanți ai autorităților din România au ghidat echipele participante pe toată durata hackathonului.

Johnson & Johnson România a premiat fiecare dintre cele trei echipe declarate câștigătoare cu o finanţare pre-seed în valoare de 5.000 USD pentru implementarea soluţiei dezvoltate.

Hackathon4Health 2020 a însemnat două zile pline de entuziasm şi energie pozitivă alături de pasionați de tehnologie, mediul academic, antreprenori, autorități și profesioniști din domeniul sănătății. Am urmărit cu real interes direcțiile de dezvoltare ale tuturor proiectelor prezentate în competiție. Creativitatea proiectelor propuse și structurarea acestora pot reprezenta soluții pentru îmbunătățirea concretă a sistemului de sănătate în România, având un potențial și o valoare reală în viața pacienților.

În cadrul Johnson & Johnson, alături de partenerii noștri, ne bucurăm să putem contribui la dezvoltarea unor proiecte atât de inovatoare și la susținerea unor profesioniști implicați din punct de vedere științific și academic. Felicitări tuturor participanților și câștigătorilor!”, declară Sévan Kaloustian, Managing Director al Janssen, compania farmaceutică a Johnson & Johnson în România.