A fost publicată licitația pentru extinderea Rețelei Naționale de Monitorizare a Calității Aerului

A fost publicat anunțul privind procedura de atribuire a contractului „Furnizare echipamente suplimentare de monitorizare a calității aerului necesare în vederea creșterii gradului de măsurare și de informare a publicului în timp real privind calitatea aerului înconjurător”.

 calitatea aerului

Prin acest contract se va finanța dezvoltarea unei aplicații pentru mobil, care are ca scop o mai bună informare a publicului cu privire la măsurătorile de calitate a aerului în timp real.

Valoarea totală a achiziției este de peste 11,7 milioane de lei, iar bugetul este asigurat din Fondul pentru Mediu.

„Calitatea aerului pe care îl respiră românii este un subiect la care ținem foarte mult. Pentru îmbunătățirea calității aerului derulăm constant proiecte, ceea ce demonstrează și această investiție care urmează să fie foarte curând pusă în practică. Românii au dreptul să fie corect informați despre calitatea aerului din localitățile lor. De exemplu, prin aplicația pentru mobil, care va fi dezvoltată cu această ocazie, ei vor afla mult mai multe informații, într-un timp mai scurt, despre aerul pe care îl respiră”, a declarat ministrul mediului, apelor și pădurilor Mircea Fechet.