Cîțu vrea să închidă firmele care nu respectă măsurile anti-Covid

Cîțu vrea să închidă firmele care nu respectă măsurile anti-Covid

Activitatea operatorilor economici care nu respectă măsurile anti-Covid va fi suspendată pe perioadă determinată, a anunțat, miercuri, premierul Florin Cîțu.

FS masca virus wmc

În hotărârea de miercuri a Comitetului Național pentru Situații de Urgență a apărut un aspect nou, a spus premierul.

„Este o propunere pentru elaborarea unui act normativ prin care să fie instituită o măsură complementară a suspendării activității pe o perioadă determinată pentru operatorii economici care nu respectă măsurile de combatere a răspândirii Covid-19”, a afirmat Florin Cîțu.

Acesta a adăugat că au fost multe discuții în momentul în care autoritățile au relaxat condițiile pentru anumiți operatori economici: „Din păcate, chiar dacă unele restricții au rămas în vigoare, vedem foarte mulți operatori economici care nu respectă aceste restricții. Această propunere vine exact după acestei observații, pentru un act normativ care să reglementeze această situație cu suspendarea activității pe perioadă determinată”.

Întrebat dacă este vorba despre restaurantele și cluburile care au continuat să funcționeze, premierul a răspuns: „Bineînțeles, despre acest lucru este vorba. Am văzut că acele amenzi pe care le dăm nu mai au niciun efect pentru că nu sunt respectate regulile. Trebuie să schimbăm puțin regulile jocului și trebuie să venim cu această modificare”.

Întrebat dacă vor crește și amenzile, Cîțu a spus că amenzile nu vor fi majorate, pentru că „nu au niciun efect”.

(sursa: Mediafax)