Se construiesc pasaje pietonale subterane în Târgu Jiu

Contractul de finanțare privind proiectul referitor la pasajele pietonale subterane din intersecțiile de la Piața Centrală, magazinul „Parângul” și Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu a fost semnat, anunță edilul Marcel Romanescu. 

targu jiu 2

Au mai fost semnate, potrivit primarului, și contractul privitor la amenajarea parcului precum și cel care are în vedere reorgnanizarea aleii centrale din parc- zona operelor lui Constantin Brâncuși. 

Romanescu a menționat că aproape 2,5 milioane lei se alocă pentru servicii de proiectare în privința acestor investiții.

Urmează a fi organizată o licitație pentru partea de proiectare a celor trei investiții.

„Acest lucru înseamnă că, în curând, vom organiza licitații pentru realizarea proiectării, urmând ca ulterior să primim finanțarea necesară executării lucrărilor. Sunt bani europeni care continuă să vină la Târgu Jiu și care sunt destinați exclusiv modernizării municipiului. Pentru exercițiul financiar precedent, sumele au fost deja alocate și proiectele s-au pus în mișcare. Avem deja investiții realizate (cum ar fi Grădinița "Mihai Eminescu"), altele în curs de realizare, precum modernizarea transportului în comun (primele troleibuze vin de luna viitoare) sau modernizarea iluminatului public în cazul căruia au debutat recent lucrările. În anii ce urmează vom profita de toate finanțările extrabugetare pe care le putem accesa pentru a transforma, așa cum ne-am propus, municipiul Târgu Jiu în întregime”, a menționat edilul municipiului Târgu Jiu.