O nouă tranșă de anticorpi monoclonali la SJU Târgu Jiu

Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu a primit, miercuri, 60 de flacoane de anticorpi monoclonali, trei pacienți beneficiind deja de această medicație. 

spital mono

Purtătorul de cuvânt al SJU Târgu Jiu, Mihaela Țicleanu, a menționat că instituția mai are în stoc încă 14 flacoane în afara celor primite miercuri.

Medicația ajută pacienții infectați și care sunt la debutul bolii să nu mai dezvolte forme severe. Terapia cu anticorpi monoclonali a fost administrată pentru prima dată la SJU pe data de 22 octombrie 2021, la secția de Boli Infecțioase. Primul pacient care a beneficiat de acest tratament are 58 de ani și a întrunit criteriile prevăzute de către specialiștii comisiei de Boli Infecțioase a Ministerului Sănătății pentru a beneficia de aceste antivirale. Pacientul a efectuat, în trecut, un dublu transplant renal, avea o formă ușoară spre medie de COVID-19, a venit cu o saturație bună de oxigen. În prezent, pacientul se simte foarte bine și a fost externat”, a explicat Țicleanu.

Aceasta a mai spus că de terapia cu anticorpi monoclonali a mai beneficiat și o pacientă în vârstă de 48 de ani, cu infarct recent în antecedentele medicale, tromboze repetate, probleme cardiace și obezitate.

De asemenea, medicația a mai fost administrată și unui pacient în vârstă de 76 de ani, cu probleme cardiace, un infarct miorcadic în trecutul său medical, stenturi la inimă. Gorjeanul se află încă internat la Secția Boli Infecțioase, anunță reprezentanta SJU Târgu Jiu.