Executor judecătoresc din Târgu Jiu, condamnat definitiv pentru abuz în serviciu

Executorul judecătoresc din Târgu Jiu, Nicolae Gagiu, a ajuns în Penitenciarul Târgu Jiu, marți, fiind condamnat definitiv la închisoare pentru comiterea infracțiunii de abuz în serviciu. 

gratii

Potrivit IPJ Gorj, acesta a fost condamnat la 6 ani și 6 luni închisoare. 

Polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au pus ieri în executare un mandat de executare a pedepsei închisorii emis de Curtea de Apel Craiova, pe numele unui bărbat de 61 de ani, din municipiul Târgu Jiu, condamnat la o pedeapsă de 6 ani și 6 luni închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu. Bărbatul a fost încarcerat de polițiști în Penitenciarul Târgu Jiu”, informează IPJ Gorj. 

La începutul acestui an, Nicolae Gagiu a fost trimis în judecată de către procurorii DNA, într-un dosar privind prejudicierea Complexului Energetic Oltenia.

Anchetatorii spun că acesta, în perioada 2015 – noiembrie 2020, prin actele întocmite cu încălcarea prevederilor legale, în contextul desfășurării a trei proceduri de executare silită, ar fi cauzat un prejudiciu debitorului Societatea Complexul Energetic Oltenia SA concomitent cu obținerea pentru sine a unui folos necuvenit în cuantum de 1.485.325 lei.

Concret, deși prin deciziile instanțelor s-a dispus în mod definitiv întoarcerea la debitor a sumelor executate silit de către executorul judecătoresc, acesta ar fi transferat și ulterior ar fi retras din contul de consemnare, în interes personal, suma totală menționată mai sus

De menționat este faptul că, în perioada octombrie – noiembrie 2020, în condițiile în care inculpatul știa că este cercetat în prezentul dosar penal, ar fi efectuat din nou acte de executare silită cu încălcarea dispozițiilor legale, în aceeași modalitate”, arată procurorii DNA.