Plafonare de tarife la energie și gaz la SJU Târgu Jiu

Plafonare de tarife la energie și gaz la SJU Târgu Jiu

Reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu anunțat, marți, că, în urma discuțiilor cu furnizorul de gaze și energie, instituția beneficiază de plafonarea tarifelor pentru aceste servicii. 

spital judetean targu jiu

Purtătorul de cuvânt al SJU Târgu Jiu, Mihaela Țicleanu, a precizat că reprezentanții instituției au transmis către furnizorul de energie electrică și gaze naturale cereri de plafonare a tarifelor în baza prevederilor Legii nr. 259/2021 pentru aprobarea OUG nr. 118/2021 privind stabilirea unei scheme de compensare pentru consumul de energie electrică și gaze naturale pentru sezonul rece 2021-2022.

Din discuțiile purtate cu furnizorul, a reieșit că plafonarea tarifelor se va aplica începând cu 1 decembrie 2021, iar în cazul în care au fost emise deja facturile aferente consumului lunii decembrie 2021, ele vor fi stornate și refăcute. Menționăm că tarifele calculate pentru consumul lunii noiembrie 2021 nu au avut nevoie de plafonare, fiind sub ceea ce prevede legislația în vigoare față de tarife”, a explicat Țicleanu.