Prinși muncind la negru în Târgu Jiu. Angajatorul amendat de ITM Gorj

Prinși muncind la negru în Târgu Jiu. Angajatorul amendat de ITM Gorj

O firmă de construcții din județul Gorj a fost amendată cu suma de 40.000 de lei, de către inspectorii de muncă, după ce, în urma unui control, două persoane au fost depistate că munceau fără contract. 

ITM Gorj

Cei doi bărbați lucrau la reabilitarea termică a unui bloc din Târgu Jiu.

Ca urmare a unui control inopinat, inspectorii de muncă din cadrul Serviciului Control Muncă Nedeclarată au depistat, săptămâna trecută, două persoane care prestau activitate fără forme legale de angajare, în beneficiul unui angajator din domeniul construcțiilor, acesta fiind sancționat cu amendă contravențională în valoare de 40.000 lei. Cele două persoane identificate de către inspectorii de muncă lucrau la reabilitarea termică a unui bloc de locuințe, în Municipiul Târgu-Jiu”, arată ITM Gorj.

Săptămâna trecută, inspectorii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au încheiat 37 de procese-verbale de control, atât în domeniul relațiilor de muncă, cât și în domeniul securității și sănătății în muncă.

Urmare a neconformităților constatate, cu ocazia controalelor, au fost dispuse 71 măsuri de remediere a deficiențelor, ce trebuie duse la îndeplinire într-un termen stabilit de inspectorii de muncă.

Cu ocazia definitivării controalelor au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale în valoare de 112.500 lei.