Fostul președinte al Cj Gorj, pus sub control judiciar

Fostul președinte al Cj Gorj, pus sub control judiciar

Fostul președinte al Consiliului Județean Gorj, Ion Călinoiu, a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile, anunță polițiștii gorjeni. 

ion călinoiu

Update: IPJ Gorj: Revenim asupra informării anterioare și va comunicăm faptul că polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au formulat propunerea instituirii măsurii controlului judiciar, față de bărbatul bănuit de săvârșirea infracțiunii de mărturie mincinoasa, iar până în prezent procurorul de caz nu s-a pronunțat asupra propunerii.

STIREA INITIALA

Ion Călinoiu a fost reținut, miercuri, fiind acuzat de comiterea infracțiunii de mărturie mincinoasă.

Astăzi, acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, fiind pus sub control judiciar pentru 60 de zile.

Bărbatul reținut pentru săvârșirea infracțiunii de mărturie mincinoasă a fost prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, față de acesta fiind dispusă măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile” arată IPJ Gorj.

Călinoiu a  fost reţinut în dosarul „Ydail”, în care în luna martie au fost reţinute două persoane, după ce anul trecut au fost reținuți trei oameni de afaceri și doi funcționari ai Consiliului Județean Gorj.

Este vorba de modul în care s-a derulat contractul de întreținere, reparații și deszăpezire a drumurilor județene. Compania Ydail, cea care ar fi primit nelegali fonduri de la CJ Gorj, ar fi controlată de senatorul Ion Iordache, recent înscris în partidul Forţa Dreptei.

Din cercetările efectuate, polițiștii au stabilit faptul că persoana în cauză nu a declarat organelor de cercetare penală tot ceea ce cunoștea cu privire la modalitatea de evaluare a ofertelor privind achiziția publică, având ca obiect ,,Lucrări și servicii de reparare și întreținere drumuri județene aflate în administrarea județului Gorj”, în perioada 2015-2019, prin prisma propunerilor tehnice, ce au avut influență în propunerea financiară și desemnarea câștigătoare a ofertei depuse de o asociere de societăți comerciale, aspecte esențiale cauzei”, informează IPJ Gorj.