Prinși că munceau fără contracte de muncă

Prinși că munceau fără contracte de muncă

Mai mulți angajatori au fost amendați de către inspectorii de muncă din Gorj, în urma unor controale efectuate în județ, cei sancționați fiind prinși că aveau angajați fără forme legale. 

ITM Gorj

Unul dintre controale s-a făcut pe șantierul variantei de ocolire a municipiului Târgu Jiu. Aici, au fost depistate două persoane care munceau fără contract pentru un angajator din  din Mehedinți.

Administratorul firmei respective a fost sancționat cu amendă contravențională în valoare de 40.000 de lei.

Potrivit ITM Gorj, un alt angajator din Târgu Jiu a fost amendat cu suma de 20.000 de lei, pentru muncă nedeclarată, în domeniul panificației.

„La nivelul Inspecției Muncii și al Agenției Naționale de Administrare Fiscală a fost încheiat Planul comun de acțiune privind organizarea controalelor fiscale în cooperare cu Inspecția Muncii în scopul prevenirii și combaterii formelor de fraudă fiscală asociate utilizării muncii subdeclarate sau nedeclarate. Astfel, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj, în colaborare cu inspectorii din cadrul Direcției Regionale Antifraudă Fiscală Târgu-Jiu, vor participa la acțiuni de control comune, în vederea identificării activităţilor economice care se desfăşoară fără respectarea prevederilor legale în materie financiar-fiscală şi de legislaţia muncii, precum şi sancţionării persoanelor responsabile.

În acest sens, încurajăm orice persoană care are informații concrete despre încălcări ale legislației specifice să se adreseze Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj”, a declarat George Octavian Romanescu, inspector-șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au efectuat, în perioada 11-21 aprilie, un număr de 90 de controale, care au vizat atât domeniul relațiilor de muncă, cât și domeniul securității și sănătății în muncă, fiind aplicate 25 de sancțiuni în cuantum de 163.000 de lei și dispuse 119 măsuri de intrare în legalitate.