Doi bărbați reținuți în urma perchezițiilor domiciliare efectuate miercuri în trei județe din Oltenia

Un bărbat în vârstă de 43 de ani, din București, și un tânăr în vârstă de 25 de ani, din Bălești, județul Gorj, bănuiți de săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, spălarea banilor și folosirea creditului societății comerciale cu rea credințăau fost reținuți, în urma perchezițiilor derulate miercuri, în județele Gorj, Giurgiu, Timiș, Alba, Suceava, Neamț, Iași, Olt, Dolj, Sibiu și municipiul București.   

gratii

Potrivit IPJ Gorj, pentru recuperarea prejudiciului, s-a instituit măsura sechestrului judiciar pe mai multe bunuri mobile și imobile, aparținând suspecților, până la concurența prejudiciului estimat.

Cei doi bărbați reținuți de către polițiști vor fi prezentați, astăzi, Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, cu propuneri legale.

Perchezițiile domiciliare au vizat o activitate infracționale a unor agenți economici și persoane fizice, care desfășoară activități de colectare și reciclare de deșeuri.

Activitatea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciilor de Acțiuni Speciale și Serviciilor de Investigare a Criminalității Econimice din țară, unde au fost efectuate activități pentru documentarea întregii activități infracționale.