Angajatori amendați de ITM Gorj

Angajatori amendați de ITM Gorj

Doi angajatori au fost amendați de către inspectorii de muncă gorjeni, săptămâna trecută, în urma unor verificări derulate atât în domeniul relațiilor de muncă, cât și în cel al securității și sănătății în muncă.

ITM Gorj

Un angajator cu sediul în comuna Căpreni, având domeniu de activitate lucrări de construcții a proiectelor utilitare pentru fluide, a fost amendat cu suma de 20.000 lei pentru folosirea în activitate a unei persoane pentru care nu avea încheiat în prealabil contract individual de muncă.

Persoana depistată de către inspectorii de muncă presta activitate ca muncitor necalificat la fabricarea tuburilor din beton pe raza comunei Hurezani.

Un alt angajator, cu sediul în județul Bihor, a fost sancționat cu suma de 15.000 lei pentru primirea la muncă a unei persoane în afara programului de lucru stabilit în cadrul contractului individual de muncă cu timp parțial.

Acest angajator, din domeniul prelucrării și conservării fructelor și legumelor, a fost depistat pe raza municipiului Târgu Jiu.

Readucem în atenția opiniei publice faptul că persoana care prestează muncă nedeclarată nu are siguranța muncii prestate, este lipsită de protecție socială (lipsa drepturilor conferite de un contract de muncă, cum ar fi cele la concediu remunerat și la concediu medical, precum și lipsa dreptului la pensie și la indemnizația de șomaj)”, a declarat George Octavian Romanescu, inspector-șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.