Deficit de medici la Spitalul Municipal Motru

Deficit de medici la Spitalul Municipal Motru

Primarul municipiului Motru, Cosmin Morega, acuză faptul că, în ciuda investițiilor făcute de către admistrația locală, spitalul din localitate se confruntă cu un deficit de medici. 

medic operatie

În ciuda investițiilor pe care primăria le face la spital, medicii aleg să plece în marile orașe, spune Morega.

Ne pleacă medicii…căutăm medici! O problemă cu care se confruntă și Motru este lipsa medicilor care, din păcate, chiar dacă sunt primiți cu brațele deschise la Spitalul Municipal Motru, după o scurtă perioadă aleg să plece aproape de localitățile din care vin, ori către marile orașe, centre universitare. Situația aceasta se regăsește în mai toate orașele din țară. Cu tot efortul pe care îl facem pentru a investi în sănătate - echipamente, infrastructură (în ultima perioadă de peste 5 milioane de euro), se pare că nu este suficient”, scrie edilul pe Facebook.

Au renunțat la posturi, treptat, medicul cardiolog, cel oftalmolog și de curând diabetologul.

„La ora actuală, deficitul medicilor la Spitalul Municipal Motru pe anumite domenii face ca cetățenii să fie nevoiți să parcurgă zeci de kilometri către Tg-Jiu, Severin, Timișoara, București. Pe lângă medicii cardiolog, oftalmolog și cel diabetolog a ales să își mute locul de muncă în altă parte. Fac un apel pe această cale către toate cadrele medicale de specialitate care doresc să facă parte din echipa Spitalului Municipal Motru, să vină cu încredere, iar celor care sunt încă, să aibă încredere că acele mici probleme pe care oricât am vrea să le evităm vor apărea, în timp se vor rezolva.

Apreciez tot personalul medical al Spitalului Municipal Motru dar, în special, pe cei care au venit din alte localități și au ales să își întemeieze o familie ori să își construiască o locuință în mun. Motru. Acest lucru arată clar că sunt persoane care vor să rămână în zonă și să vină în sprijinul comunității”, mai spune primarul municipiului Motru.

Acesta speră că Spitalul Municipal Motru va avea medicii necesari desfășurării activității pe toate domeniile de activitate.