Controale inopinate în Cariera Jilț Nord. Complexul Energetic Oltenia, amendat

Controale inopinate în Cariera Jilț Nord. Complexul Energetic Oltenia, amendat

Mai multe nereguli au fost depistate, luni, la Cariera Jilț Nord din cadrul Complexului Energetic Oltenia, în urma unui control inopinat efectuat de către inspectorii de muncă din județul Gorj. 

cariera

Cu ocazia efectuării verificărilor s-a constatat că muncitorii nu poartă echipamentele individuale de protecție. Din această cauză, angajatorul va fi amendat.

„În timpul efectuării controlului la Cariera Jilț Nord, au fost constatate neconformități care se referă la permiterea desfășurării activității lucrătorilor fără ca aceștia să poarte echipamentele individuale de protecție. Controlul va fi finalizat în data de 23.09.2022 la sediul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj, urmând a fi dispuse măsuri legale in consecință, iar angajatorul va fi sancționat contravențional în conformitate cu prevederile legale”, menționează reprezentanții ITM Gorj.

Au fost efectuate aceste verificări din cauza accidentelor de muncă înregistrate în ultima perioadă.

„Ca urmare a ultimelor evenimente de muncă înregistrate la angajatorul Societatea Complexul Energetic Oltenia, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au demarat de urgență, în data de 19.09.2022, un control inopinat pentru verificarea respectării de către acesta a prevederilor legale privind securitatea și sănătatea lucrătorilor”, conchid reprezentanții ITM Gorj.