Pichetează sediul Înaltei Curți de Casație și Justiție

Sindicaliștii Energia Rovinari pichetează, luni dimineață, sediul Înaltei Curți de Casație și Justiție. La protest participă și energeticieni de la Termocentrala Ișalnița. 

Astăzi este ziua în care instanța supremă ar trebui să dea o soluție privind aplicarea în totalitate a Legii nr.107/2021, de reducere cu 13 ani a vârstei de pensionare.

Astăzi suntem în București să ne strigăm DREPTATEA în fața sediului Înaltei Curți de Casație și Justiție! Noi ne luptăm pentru ca salariații din subunitățile de producție ale C.E.Oltenia să nu ajungă în situația colegilor de la Mintia sau celelalte termocentrale închise fără ca muncitorilor din acele termocentrale să le fie recunoscute condițiile de muncă în care și-au desfășurat activitățile!

Nu vrem și nu acceptăm sub nici o formă ca salariaților din CE Oltenia să nu le fie recunoscute condițiile de muncă în care și-au desfășurat activitățile, iar prevederile legii nr.197/2021 trebuie aplicate în totalitate așa cum sunt publicate în Monitorul Oficial!

Suntem aici pentru toți minerii și energeticienii din C.E.Oltenia! ...și pentru cei care s-au pensionat, dar mai ales pentru cei care mai sunt în activitate”, a menționat Tomescu.