CEO a reangajat 47 de pensionari

Complexul Energetic Oltenia nu angajează tineri, deși sunt peste 3000 de cereri de angajare depuse la sediul companiei, conform declarațiilor unor lideri sindicali, ci readuce în unitate foști salariați, pentru a acoperi posturile rămase vacante în urma pensionărilor.

ceo 1

În perioada iulie-septembrie au fost reangajate 47 de persoane, pe durată determinată, până la data de 31.12.2023. În luna iulie au fost reangajate cele mai multe persoane, respectiv 24. Posturile cele mai afectate de modificările aduse legii Pensiilor, prin legile 197/2021 și 74/2022, au fost posturi cheie ca urmare a încetării raporturilor de muncă ale unui număr mare de salariați. Societatea a identificat ca soluție pentru asigurarea cu personal în activitatea de producție reangajarea unora dintre foștii salariați pe perioadă determinată până la sfârșitul anului 2023, simultan cu derularea programului de pregătire profesională”, a transmis compania pentru pandurul.ro. 

CE Oltenia se află pe un plan de restructurare, care a dus la închiderea de capacități, în ultimii ani. În 2026, România ar trebui să renunțe la lignit, conform unei declarații recente a ministrului Energiei, Sebastian Burduja, care și-a asumat totuși că, în luna octombrie, va încerca să obțină, la Bruxelles, o amânare a termenelor.