Într-o comună din Gorj se renumără voturile

Biroul Electoral Județean Gorj a decis renumărarea voturilor exprimate în două secții din comuna Bălești, nr.139 și nr.141.

stampila vot

S-a luat această decizie după ce au fost depistate neconcordanțe. 

Biroul Electoral de Circumscripție Județeană nr. 20 Gorj a constatat neconcordanțe statistice cu ocazia verificării proceselor verbale privind consemnarea rezultatelor votării întocmite de birourile electorale ale secțiilor de votare nr. 139 și 141 din Circumscripția Electorală nr. 16 Bălești, și, ținând cont de faptul că au fost înregistrate contestații cu privire la rezultatele votării, cu unanimitate a hotărât sesizarea Biroului Electoral de Circumscripție Comunală nr. 16 Bălești care, prin Hotărârea nr. 160/13.06.2024, a dispus renumărarea voturilor valabil exprimate la alegerile locale din data de 9 iunie 2024, exprimate în secțiile de votare nr. 139 și 141. Operațiunea de renumărare se desfășoară la sediul BEJ, în două încăperi puse la dispoziție de Primăria Municipiului Târgu Jiu, ca urmare a solicitării președintelui Biroului Electoral de Circumscripție Județeană nr. 20 Gorj, având asigurată paza militară. La numărătoare participă membrii secțiilor de votare nr. 139 și 141 Bălești, alături de reprezentanții Circumscripției Comunale nr. 16 Bălești”, arată Prefectura Gorj

De asemenea, președintele Biroului Electoral de Circumscripție Județeană nr.20 Gorj a hotărât ca toate materialele electorale să fie transportate, astăzi, cu cele două camioane, la Judecătoria Novaci, sub pază militară, unde vor fi depozitate conform deciziei Președintelui Tribunalului Gorj, ținând cont de faptul că pentru majoritatea circumscripțiilor din județ s-a finalizat procesul de validare a rezultatelor alegerilor.