Mesaj inedit al unor târgujieni pentru pompierii veniți în control

La locuinţa unei familii din Târgu-Jiu, pompierii gorjeni au găsit, cu ocazia efectuării unui control privind pesta porcină, un bilețel prin care autoritățile sunt informate despre modul în care oamenii au ales să facă față situației.

mesaj pesta

 

ISU Gorj informează că reprezentanți ai instituției au ajuns la domiciliul respectiv întrucât sunt obligați să facă verificări după ce și în județul Gorj au fost confirmate cazuri de pestă porcină.

Evident, nu cu prea multe studii, dar cu <şcoala vieţii>, proprietarii unui imobil situat pe strada Prelungirea Panduri din municipiul Târgu Jiu au vrut să ne demonstreze că sunt cu un pas în faţa pestei porcine africane. Pentru că s-a confirmat că pesta porcină africană a ajuns şi în câteva localităţi din judeţul nostru, autorităţile responsabile au luat măsuri în consecinţă, iar conform legislaţiei în vigoare şi noi, pompierii militari, avem atribuţii pe acest segment. Nu mică ne-a fost mirarea când am ajuns la porţile acestor cetăţeni care au lăsat un bileţel atârnat în poartă, destul de expresiv ce-i drept, prin care au vrut să demonstreze că înainte să-i loveasă pesta porcină africană au lovit-o ei pe ea”, au transmis reprezentanţii ISU Gorj.

Pe bilețelul pus în poartă, familia din Târgu Jiu a scris că ceea ce caută autoritățile este deja în lada frigorifică.

„Suntem plecaţi la cei doi nepoţei, în zona 9 Mai, pentru îngrijire Revenim acasă în jurul orei 18.00. Ce căutaţi se află în lăzi frigorifice”, este mesajul târgujienilor.

Sfatul pompierilor este ca cetățenii să se supună indicaţiilor autorităţilor şi „să conştientizeze că în joc este sănătatea lor şi a copiilor lor”. Dacă se ajunge în situația de a fi sacrificați porci, proprietarii vor fi desbăgubiți de către stat.