Cazuri de scarlatină într-o grădiniță din Târgu Jiu

Un focar de scarlatină a fost declarat într-o grădiniță cu program prelungit din Târgu-Jiu, după ce patru cazuri au fost confirmate la copii. Grădinița rămâne totuși deschisă.

scarlatina

Potrivit reprezentanților DSP Gorj, focarul de scarlatină a fost declarat miercuri, la Grădinița cu Program Prelungit „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu, unde au fost înregistrate patru cazuri.

Primul a apărut în 17 ianuarie la o fetiță de patru ani, care a fost internată în Secția Boli Infectioase a Spitalului Judetean Târgu-Jiu cu febră, angină și eruptie cutanată. Fata a fost ulterior externată.

Celelalte trei cazuri au apărut în perioada 24-28 ianuarie.

Două cazuri au fost internate în Sectia Boli Infecțioase a Spitalului Județean Târgu-Jiu și un caz a fost prezentat pentru consult la camera de gardă cu semne clinice de boală, dar refuzând internarea, ulterior cu evoluție favorabilă”, se arată într-un comunicat al DSP Gorj.

O echipă formată dintr-un medic epidemiolog și doi asistenți de igienă a mers la grădiniță, unde a dispus intensificarea măsurilor de curățenie și dezinfecție. Grădinița este monitorizată de reprezentanții DSP, dar cursurile nu au fost suspendate.

Scarlatina este o boală infecțioasă bacteriană care necesită izolare și supraveghere clinică, iar în lipsa unui tratament pot apărea complicații.