Zăpadă de 20 de centimetri la Rânca. Intervin drumarii

Drumarii din judeţul Gorj intervin luni pentru a îndepărta zăpada depusă pe Drumul Naţional 67 C, în staţiunea Rânca. Stratul nou de zăpadă a depășit 20 de centimetri, transmite corespondentul MEDIAFAX.

drum transalpina

Traficul rutier pe DN 67 C se desfăşoară luni în condiţii de iarnă.

Potrivit reprezentanţilor Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Craiova, drumarii acţionează cu trei utilaje şi împrăştie material antiderapant pe carosabil, în zona montană Rânca, judeţul Gorj.

„Se intervine. S-a acționat și azi-noapte, și acum. Acționăm cu trei utilaje, dacă mai este nevoie să suplimentăm numărul acestora, îl suplimentăm. Am răspândit material antiderapant. Drumul este practicabil. Stratul nou a ajuns undeva la 20 de centimetri, la ora aceasta. Sfatul pentru șoferi este să-și echipeze mașinile și să stea acasă. Dacă nici această perioadă nu ne ține în casă, când suntem practic obligați să stăm în casă, să trecem peste această perioadă. Să meargă doar cei care transportă materiale sanitare, medicamente, echipament medical, cei cu alimente, dar restul, care nu au o problemă, ar trebui să stea acasă. Cei care pleacă să aibă, în primul rând, mașinile echipate pentru iarnă, pentru că mulți șoferi și-au dezechipat mașinile de cauciucurile de iarnă. Să fie foarte atenți și să respecte aceste reguli", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Bogdan Bratu, directorul DRDP Craiova.