La cumpărături cu o adeverință falsă

Un bărbat din județul Gorj este cercetat penal după ce, duminică, a mințit forțele de ordine că este angajatul unei societăți comerciale și că a ieșit la cumpărături, în Piața Centrală a municipiului Târgu Jiu, în baza unei adeverințe emise de către angajator. 

politie

Acesta a fost luat la întrebări despre motivul ieșirii din casă, duminică, în parcarea din zona Pieței Centrale din Târgu Jiu. Bărbatul a prezentat o adeverință eliberată de o firmă, dovedindu-se ulterior că acesta nu era angajatul unității respective, spun procurorii gorjeni.

La data de 12.04.2020, organele de cercetare penală din cadrul Inspectoratul de Poliție al Jud. Gorj - Serviciul de Investigații Criminale s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că în data de 12.04.2020, în jurul orelor 11:00 în zona Pieței Centrale din municipiul Tg-Jiu în parcarea auto a primăriei a fost identificat numitul O.D care a declarat verbal că dorea să efectueze cumpărături pentru familie, prezentând o adeverință permanentă eliberată de o societate comercială administrată de C.R în care se preciza că este angajatul acestei societăți. Cu ocazia verificărilor efectuate s-a constatat că numitul O.D. nu figurează ca angajat al societății comerciale ce-i emisese adeverința permanentă. Cauza a fost înregistrată la data de 13.04.2020, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu sub nr. 1085/P/2020, cercetările fiind efectuate de către IPJ - Gorj - Serviciul de Investigații Criminale pentru infracțiunea prev. de art. 322 Cod penal, sub supravegherea unui procuror din cadrul acestei unități de parchet”, se arată într-un comunicat de presă remis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu.